هرس بوته در سبزی های گلخانه ای

نوع مقاله : علمی_ترویجی

نویسندگان

1 استادیار بخش زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی جنوب استان کرمان

2 مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان

چکیده

سبزی‌ها به دلیل عملکرد بالا، ارزش غذایی غنی و امکان پرورش در شرایط کنترل شده‌‌ی گلخانه، اهمیت زیادی در تامین امنیت غذایی و اقتصاد کشور ایران دارند. به دلیل سرعت رشد بیشتر این گیاهان در شرایط گلخانه، نیاز به مراقبت بیشتر نسبت به گیاهان فضای باز وجود دارد. تربیت و هرس بوته از ملزومات مهم پرورش سبزی های گلخانه‌ای محسوب می شوند. هرس بوته از طریق تأثیر بر کارایی فتوسنتز، ایجاد تعادل بین رشد رویشی و زایشی، امکان کنترل بهتر آفات و بیماری‌ها و بهبود رشد گیاهان منجر به حصول بهره‌وری حداکثری در محصولات گلخانه‌ای می‌شود. هرس ناصحیح ممکن است با ایجاد تنش به گیاه و آسیب به پایداری و ظاهر آن کاهش عملکرد نهایی را به دنبال داشته باشد. لذا لازم است با توجه شرایط اقلیمی منطقه و دوره پرورش گیاه، شیوه مناسب برای هرس هر گیاه به‌طور خاص انجام پذیرد. در این مقاله به نحوه هرس بوته گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای، خیار و بادمجان اشاره شده است.

کلیدواژه‌ها

موضوعات