مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، استان گلستان
چکیده
خیار به علت مصرف تازهخوری یکی از مهمترین محصولات گلخانـهای بـه شـمار مـیآیـد. مدیریت تولید در محصولات گلخانهای برای حداکثر بهرهوری از منایع و حصول به حداکثر عملکرد بسیار با اهمیت است. امروزه از تکنیکهای مختلف هرس و تربیت بوته برای افزایش کمی و کیفی محصول استفاده میشود. در این پژوهش سه نوع سیستم هرس تک شاخه (حذف همهی شاخههای جانبی)، دوشاخهای (حذف ساقهی اصلی و حفظ دوشاخهی جانبی) و دوشاخهای تغییریافته (حفظ یک ساقهی اصلی ویک شاخهی جانبی) در پرورش خیار گلخانهای دو رقم آویسا و بالیستیک در سیستم کشت هیدروپونیک مطالعه شد. نتایج نشان داد میزان عملکرد کل و عملکرد چهار برداشت اول در سیستم دوشاخهای تغییریافته بالاتر از سیستم تکشاخهای بود ولی در تعداد میوه با هم تفاوتی نداشتند. عملکرد کل و تعداد میوه در سیستم دوشاخهای یکدوم نسبت به بوتههای تربیتشده در سیستم دوشاخهای تغییریافته بود. تربیت بوته به صورت دوشاخهای تغییر یافته به طوریکه ساقهی اصلی به همراه یک شاخهی فرعی روی بوته حفظ شود، با امکان کاهش تراکم بوته و کاهش هزینهی بذر نسبت به روش تکشاخهای، روش بسیار مناسبی برای تربیت بوتهی خیار گلخانهای در هر دو رقم آویسا و بالیستیک در کشت هیدروپونیک است.
وکیلی بسطام, شهربانو. (1402). انتخاب بهترین سیستم تربیت بوته در دو رقم خیار گلخانهای آویسا و بالیستیک در کشت هیدروپونیک. سبزیجات گلخانه ای, 6(1), 39-43.
MLA
شهربانو وکیلی بسطام. "انتخاب بهترین سیستم تربیت بوته در دو رقم خیار گلخانهای آویسا و بالیستیک در کشت هیدروپونیک". سبزیجات گلخانه ای, 6, 1, 1402, 39-43.
HARVARD
وکیلی بسطام, شهربانو. (1402). 'انتخاب بهترین سیستم تربیت بوته در دو رقم خیار گلخانهای آویسا و بالیستیک در کشت هیدروپونیک', سبزیجات گلخانه ای, 6(1), pp. 39-43.
VANCOUVER
وکیلی بسطام, شهربانو. انتخاب بهترین سیستم تربیت بوته در دو رقم خیار گلخانهای آویسا و بالیستیک در کشت هیدروپونیک. سبزیجات گلخانه ای, 1402; 6(1): 39-43.