این مطالعه بهمنظور مقایسه خصوصیات عملکرد میوه و صفات ظاهری ارقام خارجی فلفل دلمهای در رنگهای قرمز، زرد و نارنجی در گلخانهای تجاری در منطقه پیلهوران اصفهان در سال 1400-1401 انجام شد. نتایج نشان داد که عملکرد میوه با میانگین 179/1 کیلوگرم در بوته در دامنه 932/0 کیلوگرم تا 515/1 کیلوگرم قرارداشت. برای عملکرد میوه ارقام قرمز با میانگین 242/1 کیلوگرم در بوته بالاترین عملکرد میوه، ارقام زرد با میانگین 175/1 کیلوگرم در بوته در مرتبه بعد و ارقام نارنجی با میانگین 059/1 کمترین میزان عملکرد میوه را به خود اختصاص دادند. در بین ارقام، صفات ظاهری چروکیدگی میوه، شکل میوه، تعداد بذر داخل میوه و میزان تشکیل میوه در هر بوته بسیار تحت تاثیر شرایط محیطی گلخانه (دما و رطوبت) قرارگرفتند; بهطوریکه با توجه به موقعیت قرارگیری بوتهها در گلخانه و حالت میکروکلیمایی شرایط گلخانه، نوسانات دمایی بهویژه دمای پایین شب تاثیر منفی زیاد روی شکل میوه و چروکیدگی میوه نشان داد.