اثر مرحله‌ی رشد نشا در تولید محصول در گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای

نوع مقاله : علمی_ترویجی

نویسنده

مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، استان گلستان

چکیده

گوجه‌فرنگی از جمله محصولات مهم سبزی و صیفی در جهان است. هزینه کشت در گلخانه بیش از فضای باز بوده و با بالا بودن قیمت بذور هیبرید گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای، هرگونه تلفات بذر و نشا در تولید این محصول موجب افزایش هزینه-ی تولید خواهد شد. زمان و مرحله‌ی انتقال در کاشت نشائی محصولات سبزی و صیفی بر رشد و عملکرد محصول تأثیر دارد. به علاوه عملکرد و کیفیت محصول تولیدی تحت تأثیر کیفیت نشاهای کشت شده و مرحله‌ی انتقال نشا است. با استفاده از بستر کشت مناسب و عاری از آلودگی به بیماری‌ها و آفات، رعایت تراکم مناسب بوته، تغذیه و آبیاری صحیح در شرایط نور، دما و رطوبت بهینه می‌توان نشاهایی سالم و با رشد یکنواخت تولید کرد. در این شرایط نشاهای 28 تا 35 روزه و درمرحله 4 تا 6 برگی برای انتقال مناسب هستند. جهت جلوگیری از تأخیر در انتقال نشاها لازم است بستر اصلی گلخانه به موقع آماده‌ گردد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات