ارزیابی دوره کارنس برخی قارچکش‌ها در خیار گلخانه ای

نوع مقاله : علمی_ترویجی

نویسندگان

1 بخش تحقیقات آفتکش ها، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

2 استادیار بیماری شناسی گیاهی، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

چکیده

کپک خاکستری و سفیدک کرکی از بیماری‌های مهم خیار محسوب می شوندکه در اکثر نقاط دنیا از اهمیت بالایی برخوردار است. عوامل بیمارگر این بیماری‌ها می‌توانـند بـیش از ۲۰۰ محصول مهم اقتصادی را آلوده کنند. استفاده از قارچ‌کش‌های موثر، یکی از روشهای مدیریت این بیماری‌ها است. به جهت ایجاد تنوع در سبد آفت‌کش‌های مصرفی و در دسترس کشاورزان، جلوگیری از بروز مقامت و اثرات تجمعی آفت‌کش‌ها در محصولات، معرفی سموم جدیدی که ضمن کنترل قابل قبول، ایمن بوده و دوره کارنس پایینی داشته باشند امری ضروری است. با توجه به اهمیت مصرف غذای سالم و عاری از آلاینده هایی مانند آفتکش ها، میزان باقیمانده قارچ‌کش‌های فلودیوکسانیل + سیپرودینیل WG 5/62% (سوئیچ®) تولید شرکت سینجنتا با غلظت 1 در هزار جهت کنترل کپک خاکستری خیار و قارچ‌کش‌های سایموکسانیل + فاموکسادون DF 5/52% (اسپیدول®) تولید شرکت آسترانووا ترکیه، در کنترل بیماری سفیدک کرکی خیار با غلظت 4/0 در هزار در خیار گلخانه‌ای پس از دوره کارنس بررسی می گردد. در اطلاعات ارائه شده از طرف شرکت‌های متقاضی ثبت، دوره کارنس برای سوئیچ یک روز و برای اسپیدول سه روز طرح شده است. نتایج تحقیق انجام شده، دوره کارنس یک روز را برای سوئیچ تایید و دوره کارنس سه روز را برای اسپیدول رد می‌کند. نظر به زیاد بودن دوره کارنس قارچ‌کش‌ اسپیدول در خیار گلخانه‌ای مصرف آن توصیه نمی‌شود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات