نقش سیلیسیم روی برخی خصوصیات گلدهی و میوه دهی توت فرنگی در دوره دوم زایشی در شرایط گلخانه

نوع مقاله : علمی_ترویجی

نویسندگان

1 عضو هیئت علمی پژوهشکده خرما و میوه های گرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

2 عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

چکیده

توت فرنگی یکی از مهم ترین محصولات گلخانه ای با ارزش غذایی و تجاری بالا در سرتاسر جهان است. کوددهی با عنصر سیلیسیم نقش بسیار مهمی در افزایش گلدهی، عملکرد و تحمل گیاهان به شرایط نامساعد محیطی دارد و اثرات آن در گیاهان مختلف به اثبات رسیده است. این پژوهش به منظور بررسی اثر منابع سیلیسیمی بر عملکرد و برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه توت فرنگی در دوره دوم زایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام شد. میکرو و نانوذرات سیلسیم در غلظت های 20، 40، 60 و 80 میلی گرم در لیتر با دو روش محلول پاشی برگی و محلول دهی ریشه ای در دو مرحله مجزا روی گیاهان اعمال شد. نتایج نشان داد که کاربرد سیلیسیم باعث بهبود درصد تشکیل میوه، عملکرد و کیفیت میوه نسبت به گیاهانی که این عنصر را دریافت نکردند شده است. مشاهده شد که محلول دهی ریشه ای سیلسیم در غلظت 60 میلی گرم در لیتر بیشترین اثر را در بهبود تغذیه توت فرنگی بر جای گذاشت و بر این اساس استفاده از کودهای سیلیسیمی در کشت توت فرنگی در شرایط کشت گلخانه ای قابل توصیه است.
 

تازه های تحقیق

 

 

کلیدواژه‌ها