هرس در محصولات گلخانه ای

نوع مقاله : علمی_ترویجی

نویسنده

بخش تحقیقات علوم زراعی– باغی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران

چکیده

امروزه با پیشرفت صنعت سبزی‌کـاری در گلخانه‌ها از روش‌ها و تکنیک‌های مختلفی برای افزایش کمی و کیفی محصولات استفاده می‌شود، یکی از این تکنیک‌ها، انجام هرس است. هرس به حذف هدفمند اندام‌های یک گیاه مانند شاخه، برگ، جوانه، گل، میوه و ریشه اطلاق می‌شود. هرس برای اطمینان از توازن رشد و نیز حصول حداکثر عملکرد میوه انجام می‌گیرد. برای این امر لازم است با انجام هرس صحیح تعادل بین رشد رویشی (برگ‌ها و ساقه‌ها) و رشد زایشی (گل‌ها و میوه‌ها) برقرار شود. هرس می‌تواند به منظور سازگار کردن گیاه با طول دوره‌ی رشد بر حسب واریته‌ی گیاه انجام شود. روش هرس در گیاهان مختلف با توجه به تیپ رشدی هر گیاه متفاوت بوده و بایستی در زمان مناسب و به طرز صحیح و با رعایت نکات بهداشتی صورت گیرد. در این مقاله ضمن بررسی اهمیت انجام هرس، روش‌ها و تکنیک‌های مختلف هرس و تربیت بوته در چند محصول مهم گلخانه‌ای معرفی می‌شود.
 

تازه های تحقیق

 

 

کلیدواژه‌ها