مدیریت کرم های طوقه بر در سبزی و صیفی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 تهران، بزرگراه چمران ، ولنجک،موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

2 بخش تحقیقات گلخانه، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

3 بخش تحقیقات گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر، بوشهر

4 موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران،ایران.

چکیده

کرم‌های طوقه‌بر یکی از آفات مهم تهدیدکننده در اوایل فصل کشت سبزی‌ها می‌باشند کرم‌های طوقه‌بر به نشاء گیاهان تازه کشت‌شده خسارت وارد می‌کند. این آفت در مزارعی که علف‌های هرز آن مدیریت نمی‌شود و سیستم زهکشی آن خوب نیست فعال هستند. مدیریت این آفت در جهان اغلب شامل استفاده از حشره‌کش‌های شیمیایی و عوامل بیولوژیک است. کاربرد طعمه باکتری باسیلوس تورینجینسیس یا مالاتیون و کلرانترانیل پرول می‌تواند در کنترل کرم‌های طوقه‌بر مؤثر باشد. گرانول پاشی و ضدعفونی بذر قبل از کشت مستقیم و سم‌پاشی بستر نشاء در زمان انتقال به مزرعه یا گلخانه با حشره‌کش‌ها در کاهش خسارت کرم طوقه‌بر مؤثر است. همچنین سم‌پاشی ردیف‌های کشت با حشره‌کش لامبداسای هالوترین+ کلوتیانیدین(پیلارکلوترین مخلوط میکروکپسول و سوسپانسیون تغلیظ شونده 28%) به مقدار 1 لیتر در هکتار، لامبداسای هالوترین (ژوپیتر سوسپانسیون میکرکپسول شده 10%) به مقدار5/0 لیتر در هکتار، کلرپیرفوس امولسیون تغلیظ شونده 8/40 % با 5/1 لیتر در هکتار با آب مصرفی 300-250 لیتر در هکتار توصیه می‌شود.

کلیدواژه‌ها