عارضه‌ی صورت گربه‌ای در گوجه فرنگی گلخانه‌ای و کنترل آن

نوع مقاله : علمی_ترویجی

نویسنده

مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، استان گلستان

چکیده

در پرورش محصولات گلخانه‌ای مانند گوجه‌فرنگی، علاوه بر کمیت و عملکرد، کیفیت محصول تولیدی از لحاظ شکل ظاهری و بازارپسند بودن نیز نقش مهمی در موفقیت تولید دارد. عارضه‌ی صورت گربه‌ای یکی از اختلالات فیزیولوژیک خسارتزا در تولید گوجه فرنگی گلخانه‌ای است که با ایجاد بدشکلی و ظاهر نامناسب میوه، از بازارپسندی و ارزش اقتصادی محصول می‌کاهد. در این ناهنجاری اغلب در گلگاه میوه‌ی گوجه‌فرنگی شکاف‌هایی ایجاد می‌گردد که در برخی موارد به شکاف‌های عمیق قهوه‌ای رنگ تبدیل می‌شوند. میوه‌های دارای این عارضه اغلب قلوه‌ای شکل می‌شوند و در عارضه‌ی شدید، حجره‌های میوه به صورت نامتقارن رشد خواهند کرد و میوه‌ای بسیار بد شکل و پیچ‌خورده تولید می‌شود. استفاده از ارقام مقاوم، کنترل دمای گلخانه جهت اجتناب از دمای بسیار پایین، عملیات زراعی مناسب مانند آبیاری منظم، هرس صحیح، رعایت تراکم مناسب بوته جهت دریافت نور کافی و مدیریت تغذیه‌ی مطلوب در پیشگیری و کنترل این عارضه‌ی فیزیولوژیکی بسیار مؤثر هستند.

کلیدواژه‌ها

موضوعات