کنه‌کش‌های گیاهی جدید مناسب برای تولید خیار گلخانه‌ای سالم

نوع مقاله : علمی_ترویجی

نویسنده

بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی جنوب کرمتن، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

چکیده

کنه تارتن دولکه‌ای از آفات بسیار مهمی است که علاوه بر خیار، به سایر سبزی‌های گلخانه‌ای نیز خسارت می‌زند. با وجود روش‌های مختلف کنترل، به دلیل پتانسیل بالای این آفت در طغیان جمعیت و خسارت کمی و کیفی به محصول، کاربرد ترکیبات کنه‌کش همچنان به‌عنوان یک روش اصلی در مدیریت آن‌ها محسوب می‌شود. نظر به اهمیت این موضوع از دیدگاه بروز مقاومت در کنه‌ها نسبت به سموم، آلودگی محیط‌زیست، سلامت محصول و حفاظت از موجودات غیر هدف و حشرات مفید، مطالعه کارایی و معرفی آفت‌کش‌های جدید و به ویژه ترکیبات با منشاء گیاهی، از اهمیت و ضرورت بالایی برخوردار است. کنه‌کش-های جدید پست اوت® با غلظت 5 در هزار، بایو-2 با غلظت 1.5 در هزار و ماریاپرو-ام با غلظت 2 در هزار بعلاوه 0.5 در هزار ترکیب همراه کاورینو – ام با میزان تاثیر بین 60 تا 86 درصد، ترکیبات گیاهی با خواص انتخابی، ایمن و کم‌دوام هستند که بر اساس مطالعات انجام شده قابلیت استفاده در برنامه‌های مدیریت آفات و تولید محصول سالم خیار گلخانه‌ای را دارند.

کلیدواژه‌ها

موضوعات